Hlavní obsah
2,4
(38)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Připravte si letošní vánoční menu trochu jinak, než jste zvyklí! Třeba kapr ve zlatých šupinách vypadá i chutná luxusně!

40 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kapr
  • 8 ks filetu z kapra
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 100 ml mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 trochu soli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 2 hrsti cornflakes
  • 200 ml rostlinného oleje
Salát
  • 1,5 kg brambor
  • 1 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 plechovka čerstvého hrášku
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks kyselých okurek
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička hořčice
  • 150 ml majonézy
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Filety omyjte, usušte papírovým ubrouskem, nasolte a posypejte kmínem. Mezitím v misce vyšlehejte těstíčko ze dvou vajec, škrobu, mléka a mouky. Pokud je řídké, přidejte ještě mouku. Filety do těstíčka ponořte a následně je obalte v mírně drcených kukuřičných lupínkách. Smažte v rostlinném oleji.

02.

Salát se vyplatí udělat vždy den předem. Brambory uvařte ve slupce (stačí jim 20 minut), vodu slejte a nechte zchladit. Mrkev a celer můžete použít buď už nakládaný, anebo je povařte asi 10 minut ve vodě s octem, nechte zchladit a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno, okurky také, vejce na kostičky. Oloupané brambory krájejte na kostičky pomocí kolečka, smíchejte je s mrkví, celerem, hráškem, cibulí, okurkami, vejci, hořčicí a majonézou. Dochuťte solí, pepřem a nechte odležet.

Související témata:

Načítám