Článek
Postup
01.
Filety omyjte, usušte papírovým ubrouskem, nasolte a posypejte kmínem. Mezitím v misce vyšlehejte těstíčko ze dvou vajec, škrobu, mléka a mouky. Pokud je řídké, přidejte ještě mouku. Filety do těstíčka ponořte a následně je obalte v mírně drcených kukuřičných lupínkách. Smažte v rostlinném oleji.
02.
Salát se vyplatí udělat vždy den předem. Brambory uvařte ve slupce (stačí jim 20 minut), vodu slejte a nechte zchladit. Mrkev a celer můžete použít buď už nakládaný, anebo je povařte asi 10 minut ve vodě s octem, nechte zchladit a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno, okurky také, vejce na kostičky. Oloupané brambory krájejte na kostičky pomocí kolečka, smíchejte je s mrkví, celerem, hráškem, cibulí, okurkami, vejci, hořčicí a majonézou. Dochuťte solí, pepřem a nechte odležet.