Článek
Postup
01.
Cibuli oloupejte a rozpulte, celer, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. V hrnci zalejte litrem vody a octem, přidejte všechno koření a lžičku soli a 20 minut povařte.
02.
Mezitím si kapra rozdělte na 4 porce. S rybou pracujte opatrně, abyste z kůže nesetřeli vrstvu, která po kontaktu s octem modrá. Vložte do hrnce se zeleninou a na mírném ohni asi 15 minut povařte.
03.
Rybu nechte vychladnout ve slitém vývaru, ze zeleniny vyberte koření a cibuli a rozložte ji na servírovací mísu. Z asi čtvrt litru vychladlého vývaru můžete ještě připravit rosol: přiveďte ho k varu, stáhněte z ohně a vmíchejte želatinu.
04.
Nechte trochu prochladnout a potřete jí kousky kapra, poté je ozdobte plátky uvařeného vajíčka a bobkovým listem a znovu potřete želatinou. Podávejte studené spolu s odloženou kořenovou zeleninou.
Nebo máte radši kapra pečeného?