Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Klasické vepřové maso má své kouzlo, a když místo vepře domácího použijete prase divoké, je to ještě lepší. Nezapomeňte na brusinky!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg kančího hřbetu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička koření
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 70 g tvrdého sýra
K podávání
  • 4 lžíce brusinkového kompotu
Článek

Postup

01.

Kančí hřbet rozporcujte na kotlety. Ty osolte, opepřete a z obou stran posypte kořením na divočinu. Takto připravené dejte do hlubší misky, zalijte olejem a přes noc nechte odležet v chladničce. Druhý den grilujte na roštu doměkka. Před koncem grilování dejte na kotlety sýr, aby se lehce rozpustil. Poté ihned podávejte ozdobené zavařenými brusinkami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 116,25 kJ
Bílkoviny52,02 g
Tuky58,6 g
Sacharidy3,61 g
Sůl2,1 g
SAFA12 g
Vláknina0,36 g
Cukry2,94 g

Načítám