Článek
Postup
01.
Maso prošpikujte slaninou (vyplatí se ji nakrájet na špalíčky a krátce zmrazit), osolte, opepřete a nakrájejte na větší kousky. Zbytek slaniny a očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostičky a dejte stranou.
02.
Cibule nakrájejte najemno a na sádle osmažte. Přidejte kostičky slaniny a koření. Vložte maso a opečte ze všech stran. Podlijte vínem a dejte péct do trouby při 180 stupních. Ke konci pečení přisypejte zeleninu.
03.
Když je maso měkké, vyjměte ho, dejte na teplé místo, aby nevystydlo, a do omáčky vlijte šlehačku a přidejte brusinkový kompot, máslo i citronovou šťávu. Nechte si trochu kompotu na ozdobu. Omáčku promixujete tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s kuskusem, který připravte podle návodu na obalu.
Kančí maso je vynikající i s perníkovou omáčkou.