Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: greta blumajerová

Foto: greta blumajerová

Vyzkoušejte kanapky! Jsou menší, zcela bez párátek, a chutnají skvěle – hned při prvním soustu. Zlákali jsme vás? Tak se pojďte vrhnout do přípravy jejich různých variací. Pro začátek tu máme kanapky s bylinkovým pestem.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
7 porcí
  • 100 g tmavého toastového chleba
  • 1 svazek máty
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 1 svazek listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst černých oliv
Článek

Postup

01.

Bylinky omyjte, zbavte stonků a natrhejte je do jedné mísy. Přidejte sůl, šťávu z půlky citronu, olej a vše rozsekejte tyčovým mixérem.

02.

Toastové chleby rozkrájejte na šestinky a dopřejte každé po lžičce bylinkového pesta. Dozdobte kouskem očištěné okurky, půlkou cherry rajčátka a kolečkem olivy.

Jaké bylinky si nasbírat o magické svatojánské noci si přečtete v našem dalším článku.

Načítám