Hlavní obsah

Zavítejte o víkendu na Bezva Fest, charitativní pochod pro miminka nebo si poslechněte nový podcast

Foto: bezvafest.cz

Foto: bezvafest.cz

První květnový víkend potěší nejen sluníčkem, ale i super akcemi. Chybět byste neměli na rodinném festivalu, kde se zabaví všechny věkové skupiny, nebo můžete spojit podporu dobré věci s delší procházkou.

Článek

Dny se prodlužují a stále dokola vymýšlet kam vyrazit, není jednoduché. Tím spíš, když jste vícečlenná rodina s malými dětmi. I pro vás jsou ale na sobotu a neděli připravené skvělé akce, které by rozhodně neměly ujít vaší pozornosti. Anebo vás čekají domácí povinnosti? Nevadí! Poslechněte si skvělý podcast zaměřený na ženy.

Charitativní pochod pro Nedoklubko

Spojte nedělní den s podporou dobré věci. Už počtvrté se první květnovou neděli uskuteční charitativní Běh a procházka pro Miminka do dlaně České republiky. Obě akce pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Nejste při tom vázáni žádným místem, délkou trasy nebo náročností. Jedná se o virtuální akci, do které se může zapojit kdokoli a odkudkoli. Stačí se na www.darujme.cz/beh zaregistrovat, zaplatit poplatek (1 osoba 200 Kč) a pak jen vyplnit formulář, kam jste daný den šli. Veškerý výtěžek poputuje na podporu předčasně narozených dětí a jejich rodin.

Foto: Archiv Nedoklubko

Trasa, kterou ujdete nebo uběhnete v rámci podpory organizace Nedoklubko, není limitovaná délkou. Je to vyloženě na vašich možnostechFoto: Archiv Nedoklubko

Do kina na akční film Kaskadér

Kino je vždy zárukou dobré zábavy! Zajděte třeba na hvězdami nabité komediální drama Kaskadér, které líčí příběh Colta (Ryan Gosling). Ten se živil jako kaskadér a byl ve svém oboru za hvězdu. Stačil však jeden pád a bylo po všem. Rozhodl se za starým životem udělat tlustou čáru, rozejít se i s přítelkyní (Emily Blunt). Po roce „hledání sama sebe“ se ale rozhodne do filmového průmyslu vrátit. Nebude to však tak jednoduché. Do kin film vstoupil jak v originálním znění s titulky, tak nadabovaný.

Foto: CinemArt, Shutterstock.com

Ryan Gosling v roli kaskadéra ukázal své vypracované tělo. Na tuto roli se pečlivě připravovalFoto: CinemArt, Shutterstock.com

Bezva Fest Slavkov u Brna

Chcete si slunný den užít nejen vy, ale hlavně vymyslet zábavný program pro děti? Ideální volbou se stane rodinný festival Bezva Fest na zámku Slavkov. Na děti tam bude čekat na tři desítky atrakcí (nafukovací hrady, kolotoče nebo počítačová herna) a bohatý doprovodný program – vše je v ceně vstupného, které vyjde pro dva dospělé a dvě děti na 2 199 Kč. Vystoupí idolové malého publika Karol a Kvído, Míša Růžičková nebo Michal Horák. Na své si přijdou ale i rodiče. Nechybí charitativní zóna, chill zóna nebo beauty sekce pro maminky a mladé slečny. Na místě si můžete vyzkoušet i netradiční sporty.

Foto: bezvafest.cz

Na Bezva Festu si přijdou na své malí i velcí návštěvníci. Těšit se můžete na řadu známých hudebních interpretůFoto: bezvafest.cz

Nový park Střed v Mostě

Od prvního května má město Most novou dominantu. Je jí park Střed, který skloubil aktivní odpočinek s tím vyloženě relaxačním. Kromě vyžití pro děti, jako je hřiště, sportoviště a fontána s vodní kaskádou můžete navštívit i zcela novou kavárnu. „Park Střed je nyní místem, kde se setkává historie s budoucností, kde se rodí nové příběhy, a kde můžeme všichni najít místo pro odpočinek a pohodu. Těším se na to, až se společně setkáme v kavárně nebo na nějaké kulturní akci, kterých bude v parku spousta,“ láká primátor města Mostu Marek Hrvol. Jestli má pravdu, zjistěte právě o víkendu!

Foto: Jan Hromádko

Celý prostor nového parku v Mostě hlídají pro větší bezpečí kamery.Foto: Jan Hromádko

Nový podcast s Lenkou Kabrhelovou

Patříte mezi milovníky podcastů a čeká vás o víkendu dlouhá cesta autem nebo třeba mytí oken? Pusťte si nový podcast Seznam Zpráv s Lenkou Kabrhelovou nazvaný MDŽ. Nenechte se však zmást, nejedná se o zkratku Mezinárodního dne žen. „V podcastu MDŽ se chceme pustit do trochu jiného stylu vyprávění. Kolegyně novinářky, ale také expertky, vědkyně, akademičky, ženy z nejrůznějších oborů budou glosovat a sdílet své zkušenosti týkající se témat, která nás tíží a jsou relevantní nejen pro ženy, ale i pro muže,“ láká moderátorka Lenka Kabrhelová.

Foto: Seznam Zprávy

Moderátorka Lenka Kabrhelová (v první řadě v šatech) si do podcastů zve zajímavé hosty napříč pracovním odvětvímFoto: Seznam Zprávy

United Islands of Prague

Jednadvacátý ročník festivalu United Islands of Prague je v plném proudu. Na pražské ostrovy (Střelecký, Slovanský u Žofína či Janáčkovo nábřeží) a do desítky klubů po celé Praze dorazila stovka umělců z celé Evropy. I proto se speciální zastávka tramvaje mířící na tento festival jmenuje Evropa a zastavuje nad Střeleckým ostrovem. Kromě hudebních objevů pak na návštěvníky čekají také zajímavé workshopy, přednášky, živé podcasty, besedy i sportovní aktivity. Festival je tradičně pro všechny návštěvníky zdarma, i proto se obrňte trpělivostí. Na občerstvení budou dlouhé fronty. Kompletní program najdete na www.unitedislands.cz.

Foto: Jiří Rygel pro United Islands of Prague

Kromě koncertů nebude nouze ani o zajímavé přednáškyFoto: Jiří Rygel pro United Islands of Prague

Pardubické hudební jaro 2024

Již od dubna probíhá v koncertních sálech, divadlech, památkových objektech i méně tradičních prostorách v Pardubicích a dalších místech Pardubického kraje 46. ročník Pardubického hudebního jara. Ani tento víkend si nedají muzikanti volno. V sobotu se můžete těšit na koncert v kostele sv. Jakuba Většího v Přelouči s názvem Lesk varhanů a žesťů. Vstupenky, které stojí 300 Kč, jsou stále dostupné na www.pardubickehudebnijaro.cz.

Foto: pardubickehudebnijaro.cz

Pokud patříte mezi milovníky vážné hudby, tento koncert vás nezklameFoto: pardubickehudebnijaro.cz

Související témata:
United Islands of Prague
Program pro děti

Načítám