Hlavní obsah

Tipy na první prázdninový víkend. S dětmi pojďte na Pražský hrad, do Varů a na vojenskou show

Foto: Studio Romantic, Shutterstock.com

Foto: Studio Romantic, Shutterstock.com

Děti dostaly vysvědčení, a oficiálně jim tak odstartovaly dva měsíce zaslouženého volna. Pokud hned neodjíždíte na dovolenou, možná přemýšlíte, jak první prázdninový víkend strávit. I tentokrát pro vás máme dobrou zprávu, je spousta možností, kam vyrazit.

Článek

Máme tu poslední červnový víkend a vlastně první prázdninový víkend, po němž čeká především děti ten magický čas plný sluníčka, zábavy, dovádění, nových přátelství a zážitků. Tak proč prázdniny neodstartovat naplno, nějakým bezva zážitkem, který se stane vlastně příslibem toho, že další budou brzy následovat. Tady je malá nabídka toho, co se dá o víkendu dělat.

Karlovy Vary ožijí filmem

Pokud jste tradičními návštěvníky mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, nemusíme vám to připomínat ale pro ostatní – ano, již dnes startuje a krásné lázeňské město se na několik dní stane rájem všech filmových nadšenců.

Počínaje dneškem až do 6. července se na festivalu představí až 200 filmů z celého světa a připravený je i bohatý doprovodný program. Letos festival připomene i sto let od narození Oldřicha Lipského, k vidění bude i řada dokumentů, třeba ten o herečce Ivě Janžurové. A těšit se můžete samozřejmě i na slavné zahraniční hosty. Dorazit má například Geoffrey Rush, australský herec a majitel Oscara, kterého znáte třeba z filmu Piráti z Karibiku.

Foto: KVIFF

Jiří Bartoška, prezident festivaluFoto: KVIFF

Tradiční Bahna

V Zadních Bahnech u Strašic se v sobotu a neděli koná tradiční den pozemního vojska - největší společná ukázka současné i historické vojenské techniky v Evropě. Těšit se můžete na historickou techniku, průlety vzdušných sil AČR i na seskok výsadkářů. Chybět nebudou ani ukázky historického boje. A ještě jedna příjemná zpráva – vstup na akci je zdarma.

Foto: bahna.eu

Vojenskou techniku můžete vidět zdarmaFoto: bahna.eu

Krojované hody Mikulov

Jestli chcete zažít něco víc lidového, rozhodně tento víkend vyrazte do moravského Mikulova. Konají se tam tradiční krojované hody, které odstartují v sobotu v 18 hodin zábavou u Městského kina a pokračují v neděli, kdy se ve 13:30 před kinem sejde krojovaná chasa a vyrazí na průvod městem. Nebude samozřejmě chybět ani hudba, dobré jídlo a pití!

Foto: infomikulovsko.cz

Tradiční MoravaFoto: infomikulovsko.cz

Špindlerovská pouť

Zahálet se nebude ale ani na horách, konkrétně ve Špindlerově Mlýně. Koná se tam již 31. Špindlerovská pouť, která je letos navíc spojena i s oslavou 130 let místních hasičů. Vše začne už dnes Pouťovým během do vrchu a následnými hudebními koncerty. V sobotu v 11 hodin proběhne slavnostní zahájení pouti a v 15 hodin je očekáván příchod Krakonoše. K tomu všemu spousta zábavného programu pro děti i dospělé, koncerty a v neděli od 14 hodin mše svatá v kostele sv. Petra a vysvěcení sochy sv. Jana Nepomuckého u Bílého mostu.

Foto: spindleruv-mlyn.com

Do „Špindlu“ zavítá pouťFoto: spindleruv-mlyn.com

Dětský víkend na Pražském hradě

Pražský hrad bude v sobotu i neděli patřit především dětem, koná se tam totiž tradiční dětský víkend, který umožní rodinám prozkoumat areál hradu opravdu do hloubky. Tématem pro letošní rok jsou čeští národní patroni, kteří jsou pochování právě na Pražském hradě. Připravena je i zábavná hra s několika úkoly, během níž právě zjistíte, kdo tito patroni jsou a kde přesně odpočívají (start i cíl hry je u Starého královského paláce před vstupem do expozice Příběhu Pražského hradu). Připraven je ale i doprovodný program – rytířská klání, výtvarné dílničky či dobová řemesla.

Foto: hrad.cz

Návrat do historie vás o víkendu čeká na Pražském hraděFoto: hrad.cz

Kukuřičné bludiště v Roseči

V sobotu se v Roseči na jihu Čech už po jedenácté otevře kukuřičné bludiště, v němž není radno se ztratit. V herním areálu na vás ale čeká i velký slámový hrad, bazén, trampolíny, motokáry, možnosti sportovního vyžití. Vstupné pro dospělého činí 135 korun. A dobrá zpráva je, že pokud to nestihnete tento víkend, nemusíte smutnit. Bludiště je otevřené až do 1. září!

Foto: letovkukurici.cz

Hlavně se neztratitFoto: letovkukurici.cz

Načítám