Hlavní obsah

Kam o víkendu? Na jógu do parku v Praze, za letadly do Chebu a zažít středověk na zámku Tovačov

Foto: Robert Kneschke, Shutterstock.com

Foto: Robert Kneschke, Shutterstock.com

Prázdniny sice ještě nekončí, ale dost lidí už má dovolenou za sebou. Víkend si ovšem může užít téměř každý. A i když má být hezky, možná oceníte i jiné možnosti zábavy než jen dovádění na koupališti či u rybníku. Tohle je pár tipů, jak strávit sobotu a neděli.

Článek

Rádi trávíte volný čas aktivně? V tom případě ani o víkendu 17.-18. srpna 2024 nebudete odsouzeni k nudě. Po celé republice se koná spousta zajímavých akcí, tohle je jen malý výčet možností, které máte.

Jóga, kterou pomůžete

Že je jóga tělu i duši prospěšná, ví asi každý. Ovšem jejím cvičením můžete pomoci nejen sobě, ale i jiným lidem. V pražském Pavilonu Grébovka v Havlíčkových sadech se totiž v sobotu 17. srpna koná akce Nadačního fondu Kapka naděje Jóga pomáhá.

Těšit se můžete na lekce jógy od portugalského lektora JanNaam Miguela, koncert Šimona Biliny, hlasové cvičení české lektorky zpěvu Aleny Hladké a další aktivity zaměřené na pohodu a duševní relax. Jde o celodenní charitativní akci, protože koupě vstupenky (cena je 1 190 korun) je zároveň darem, který poputuje na podporu dětské psychiatrie. Více informací o programu najdete na webu nadace.

Za sportem do Plzně

V sobotu v Plzni startuje již tradiční akce Sportmanie Plzeň. V amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza si až do 25. srpna budou moci děti i dospělí na několika desítkách stanovištích vyzkoušet tradiční i méně známé sporty, a to pod vedením zkušených instruktorů. Vstup je zdarma a program na jednotlivých stanovištích se bude každé tři dny měnit. Více informací na webu Sportmanie.

Foto: Archiv Sportovní Plzeň

Plzeň bude od soboty patřit sportuFoto: Archiv Sportovní Plzeň

Nebe nad Chebem ožije

Na letišti Cheb se v sobotu ani v neděli nudit rozhodně nebudete. Koná se tam tradiční Letecký den Cheb, který slibuje velkou podívanou pro malé i velké. Organizátoři slibují dechberoucí show, na níž se představí historická i moderní letadla. Základní lístek na stání stojí 300 korun, pro děti do 12 let 100 korun a děti do sedmi let mají vstup zdarma. Více informací na webu Leteckého dne.

Foto: Archiv Letecký den Cheb

V Chebu si na své přijdou milovníci letadelFoto: Archiv Letecký den Cheb

Na zámku v Tovačově zavládne středověk

Máte rádi historii? Tak vyrazte v sobotu na zámek Tovačov, kde se na nádvoří od 10 do 17 hodin koná již šestý ročník Středověkého dne. Čeká vás tam vystoupení šermířů i dobových tanečnic, ukázka středověkých zbraní s možností vyzkoušet si třeba lukostřelbu a další zábavné aktivity. Vstupné je dobrovolné. Více informací na webu města Prostějov.

Za vojáky do opevnění Velká šance

Přímo v opevnění Velká šance v Mostech u Jablunkova se v sobotu od 11:30 hodin koná jedinečný kulturní a historický festival Šancefest 2024. Připraven je hudební a kulturní program, ale i ten historický, během nějž bude návštěvníkům představena pevnost a její vojenský význam. A to vše prostřednictvím ukázek života vojáků v posádce z jednotlivých období fungování opevnění Šance v 17.-19. století. K vidění budou i šermířské souboje, ukázka děla včetně střelby, ukázky dobových řemesel, vy sami si můžete zasoutěžit třeba ve střelbě z mušket. Vstupné je zdarma. Více informací na webu festivalu.

Foto: Archiv Historické opevnění Šance

V opevnění Velká šance v sobotu nuda určitě nebudeFoto: Archiv Historické opevnění Šance

Máte opravdu chuť spíš vyrazit k vodě, navíc se svým čtyřnohým mazlíčkem? Kam se jít koupat se psem? Nejlepší tipy na přírodní koupaliště, kde jsou mazlíčci vítáni

Načítám