Hlavní obsah

Kam o víkendu? Na Dětský den do Pardubic, za parašutisty do Prostějova nebo do Prahy na sraz Harley-Davidson

Foto: pragueharleydays.cz

Foto: pragueharleydays.cz

Je to tu – poslední víkend letošních prázdnin. Utekly jako voda a v pondělí zase začnou povinnosti. Užijte si poslední chvíle volna na plné pecky a nasbírejte ještě nějaké ty zajímavé zážitky, aby děti měly co vyprávět spolužákům nebo rodiče kolegům v práci.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Následující víkend by podle meteorologů měl být letní a teplý, tak proč si ho ještě neužít prázdninově, i když už škola vyloženě klepe na vrátka. Našli jsme pro vás pár zajímavých tipů na to, jak si ho užít, a vlastně tak dát hezkou tečku letošním prázdninám – mysleli jsme na děti, maminky i tatínky.

Největší balonkové bludiště na světě

Děti milují balonky a jsme si jisti, že jich asi v životě pohromadě víc neuvidí než v největším balonkovém bludišti na světě v Brně, v Tescu u Vaňkovky (OC Dornych) ve třetím patře, v původních skladech Prioru z osmdesátých let. Otevřeno mají od 10 do 18 hodin, vstupné je 150 Kč.

Foto: Tomas Okurek

Tolik balonků pohromadě neuvidíte jinde než v BrněFoto: Tomas Okurek

Dětský den s atletikou v Pardubicích

Prvního září není dětmi zrovna oblíbený termín, ale to se může změnit, když to bude den plný zábavy pro celou rodinu na Městském atletickém stadionu na Dukle v Pardubicích. Od 9 do 14 hodin mají děti možnost si vyzkoušet atletické disciplíny a soutěžit o ceny. Součástí programu je i skákací hrad, malování na obličej nebo prohlídka policejního a hasičského auta. A aby rodiče nezůstali pozadu, mohou s dětmi běžet čtyřstovku nebo si dát některý z delších běhů.

Foto: Hvezda Pardubice

První září bývá prvním dnem školy, dnes to může být první den atletické kariéry vašeho dítěteFoto: Hvezda Pardubice

První září jako den sportu

Letošní první září je, jak se zdá, plné sportovních aktivit:

  • V Hrádku nad Nisou se koná mezinárodní Triatlon, kterého se mohou účastnit i amatérští běžci všech věkových kategorií, včetně dětí a batolat.
  • Triatlon pro všechny je nachystán v tento den i v Plzni.
  • Závod horských kol Kujebike 2024 pro všechny věkové kategorie od předškoláků až po veterány se koná v tento den i na Vinických trailech u Vysokého Mýta.
  • Nebo přijeďte na tradiční cyklistický závod Lawi Tour Dobrovice. Start a cíl na kopci v obci Vinařice u místního zámku!
Foto: Markét Mottlová / Triatlon Hrádek nad Nisou 2023

Sportovat mohou i ti nejmenší – například v Hrádku nad Nisou, kde se koná triatlonový závodFoto: Markét Mottlová / Triatlon Hrádek nad Nisou 2023

Mistrovství světa v parašutismu 2024

V Prostějově se vyplatí od 31. srpna do 6. září občas zvednout hlavu k nebi. Bude tu totiž probíhat Mistrovství světa v parašutismu. Blíž mu můžete být na letišti Prostějov, kde uvidíte formace týmů parašutistů i jednotlivce provádějící akrobatické manévry během volného pádu. Jestli vás zajímá soutěž v přesnosti přistání, zamiřte na atletický stadion Otto Wichterleho, kde je pro ně připraven cíl seskoku. Vstup je zdarma, stejně jako doprovodný program, a také můžete soutěžit o tandemový seskok!

Foto: Archiv FAI World Cup 2024

Formace parašutistů můžete vidět v těchto dnech na nebi nad ProstějovemFoto: Archiv FAI World Cup 2024

Začal fashion week v paláci

Mercedes-Benz Prague Fashion Week včera zahájil podzimní edici a do 1. září můžete zajít do zrekonstruovaných prostor pražského Clam-Gallasova paláce na některou z přehlídek českých i zahraničních návrhářů. Připraveny jsou tři exkluzivní galavečery, nebude chybět také relaxační Ploom zóna s drinky a DJ. Kompletní program přehlídek a doprovodného programu je k dispozici na oficiálních webových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Jestli se zajímáte o módu a trendy, tak využijte možnosti navštívit některou z přehlídek Foto: Profimedia.cz

Nová dominanta Českého Krumlova: Port 1560

Port 1560 je nové kulturní a společenské centrum Českého Krumlova. Najdete ho v revitalizované části areálu bývalého schwarzenberského pivovaru. Nabízí několik expozic, které vám umožní nahlédnout do historie, ale nabídnou i prostor ke snění. Ať si koupíte vstupenku na kteroukoliv z výstav v Portu, budete mít tuto i další zářijové soboty volný vstup do grafické dílny, kde si dospělí i děti mohou vyzkoušet různé metody a domů si odnést vlastní výtvor.

Foto: Archiv PORT 1560

Český Krumlov je jedním z našich nejkrásnějších městFoto: Archiv PORT 1560

All American Fest

Od 30. srpna do 1. září se na pražském Výstavišti Holešovice koná All American Fest. Jeho pořadatelé slibují, že spojili to nejlepší z amerických motocyklů, kár, gastronomie, sportů a zábavy. Magnetem festivalu je i přehlídka a sraz kultovních motocyklů Harley-Davidson a jejich příznivců z celé Evropy. Tisíce nejnovějších, nejstarších a nejoriginálnějších strojů na jednom místě - mnohé z nich můžete potkat i na spanilé jízdě Prahou, která startuje v sobotu v 10.30 právě od Výstaviště.

Foto: All American Fest

V rámci třídenní akce All American Fest na pražském Výstavišti Holešovice se koná i spanilá jízda motorek Harley-DavidsonFoto: All American Fest

Načítám