Hlavní obsah

Co dělat o víkendu? S dětmi na podzimní stezku kouzlení, na festival světel nebo do divadla!

Foto: Archiv Signal Festival

Foto: Archiv Signal Festival

Víkend slibuje příjemné teploty, a proto můžete stále ještě pobývat v přírodě nebo se vypravit na některou z kulturních akcí pod širým nebem. Máme pro vás ale i tip na divadelní představení. A pro ty, kteří chtějí lenošit před televizní obrazovkou, přinášíme zajímavou nabídku seriálů.

Článek

Babí léto se s námi ještě nechce rozloučit, tak proč toho nevyužít k procházkám či výletům. Máme pro vás hned několik tipů na tuto sobotu a neděli. Co takhle vyrazit na festival vín nebo mysliveckou slavnost? Je jen na vás, co si vyberete.

Signal Festival 2024

Již 12. ročník Signal Festivalu je v plném proudu. Tématem je příroda, technologie, společnost a kultura. Letos povede poprvé i na Pražský hrad a Hradčany. Ulice a veřejná prostranství Prahy, její nejznámější historické památky, ale i méně známá zákoutí se během čtyř večerů promění v umělecké objekty. Letošní Signal Festival nabídne dvě trasy a dvacet dva instalací. První trasa oživí Pražský hrad, začíná v Jízdárně Pražského hradu a pokračuje přes paláce na Hradčanském náměstí a Jižní zahrady do galerie Kunsthalle Praha. Ve Šternberském paláci se například můžete setkat s tvorbou jednoho z nejvýraznějších současných českých umělců Jiřího Příhody. Druhá letošní trasa propojí Staré Město a centrum Prahy. Více na stránkách festivalu.

Foto: Archiv Signal Festival

Historické památky v Praze se promění v umělecké objektyFoto: Archiv Signal Festival

Svatohubertská slavnost na hradě Valdštejn

Oblíbená akce se zaměřením na myslivost se už tuto sobotu po letech opět vrací na Valdštejn, který je oblíbeným výletním místem a druhou nejstarší zpřístupněnou památkou u nás. Na programu jsou ukázky lovecké hudby, signálů a hlaholů, představení loveckých dravců, ukázky vábniček a vábení zvěře, ale také slavnostní pasování na myslivce. Začátek je ve 13 hodin. Více na stránkách města Turnov.

Foto: Archiv Město Turnov

Svatohubertská slavnost slibuje ukázky myslivectvíFoto: Archiv Město Turnov

Podzimní kouzlení se stezkou odvahy ve Velkých Karlovicích

Vezměte děti a vydejte se s nimi již tuto sobotu 12. října do Velkých Karlovic. Užijete si rodinné odpoledne plné zábavy a tvoření z přírodních materiálů. Na programu je výroba strašidýlek, ale i projížďky na koních, pečení bramboráků a ukázky práce řezbářů. V 18:00 hodin pak bude otevřená stezka odvahy. A pamatováno je i na občerstvení. Ochutnat můžete pizzu, špagety nebo frgály. Začátek je v 15:00 hodin. Více na stránkách Resortu Valachy.

Foto: valachy.cz

Na své si přijdou děti o víkendu ve Velkých KarlovicíchFoto: valachy.cz

Růžové svatby ve Strašnickém divadle Adverte

Výstřední šedesátileté sestry Rose a Kathryn neměly nikdy optimistický vztah. Teď se však musí při organizování svatby dcery jedné z nich vzájemně snášet. Zatímco optimistická Rose nemá ve svém věku problémy, bohatá Kathryn se potýká s posledním rozvodem. Uprostřed narůstajícího zmatku, mezi dorty a vínem a ve společnosti velmi atraktivního zahradníka o sobě ženy zjišťují překvapivé věci… Optimistická a vtipná hra o sesterství, stárnutí, naději a o neustálých důvodech, proč se smát, začíná v 19:00 hodin. V hlavních rolích se představí Michaela Dolinová a Vilma Cibulková. Více na webu divadla.

Foto: strasnicke-divadlo.cz

Vtipná hra o sesterství, stárnutí, naději a o neustálých důvodech, proč se smát, je na programu ve Strašnickém divadleFoto: strasnicke-divadlo.cz

Ostrovský festival vína

Již tuto sobotu můžete v Klášterním areálu v Ostrově nad Ohří ochutnat u 20 vinařských stánků ta nejlepší vína z Čech a Moravy. Rozmanitá nabídka slibuje pro každého milovníka vína něco výjimečného – od tradičních odrůd jako Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sauvignon nebo Frankovka až po méně známé PIWI odrůdy. Na festivalu nebude chybět ani něco k zakousnutí ve food zóně. Po celý den vám budou hrát k poslechu i tanci Cimbálová muzika Vincúch, kapela Siluety a na závěr DJ Laaw. Začátek je v 13:00 hodin. Více na stránkách festivalu.

Foto: icostrov.cz

Tradiční i netradiční vína přijďte ochutnat do Ostrova nad OhříFoto: icostrov.cz

Předení na kolovrátku v Jindřichově Hradci

Zajímá vás, jak se přede na kolovrátku? Potom si nenechte ujít sobotní kurz předení v Domě gobelínů v Jindřichově Hradci. Seznámíte se s historií zpracování vlákna a s různými druhy materiálů, které se předou na kolovratu. Ujasníte si postup prací a přípravu vlny před předením. Jde o stříhání ovcí, třídění vlny, praní, sušení, počesání a možnost jejího barvení. Výsledkem vaší práce bude vlastnoručně upředené klubíčko vlny. Začíná se v 10:00 hodin. Více na webu Domu gobelínů.

Foto: visitjindrichuvhradec.cz

Na přadleny si můžete zahrát v Jindřichově HradciFoto: visitjindrichuvhradec.cz

Zvýhodněné vodní radovánky nejen pro záchranáře

Aquapalace Praha chce poděkovat těm, kteří mnohdy nasazují životy, a tak srdečně zve zástupce a zaměstnance Policie ČR, Vězeňské služby ČR a členy Hasičského záchranného sboru České republiky, Sboru dobrovolných hasičů či České hasičské jednoty k návštěvě zábavního komplexu v Čestlicích, kde si po předložení svého průkazu budou moci užít celodenní zábavu či relaxaci ve Vodním světě za speciální cenu 590 Kč za osobu nebo 1 590 Kč za rodinné vstupné. Akce platí i pro rodinné příslušníky držitele IZS průkazu. Více na stránkách akvaparku.

Foto: Archiv Aquapalace Praha

Celodenní zábavu si užijete v Aquapalace Praha v Čestlicích, pracovníci integrovaného záchranného systému navíc výhodnějiFoto: Archiv Aquapalace Praha

Nové seriály na Stream.cz

Nejen seriáloví nadšenci se mohou těšit na snímky, jež v tuzemsku nebyly zatím vysílány. Díky Stream.cz se zdarma dostanete k českým i zahraničním seriálům, které byly k vidění na festivalu Seriál Killer. Můžete zde sledovat belgický seriál Chameleon, jenž přibližuje život čtyř přátel, kteří se snaží dostat pryč z rodných Antverp. Pobavíte se u čtyřdílné krátkometrážní české komedie Lowbudget v hlavní roli s Vladimírem Škultétym. Snímek pojednává o tom, zda je možné natočit film ve spolupráci s umělou inteligencí. Každé pondělí pak můžete sledovat osudy hrdinky Marcelly v britském sitcomu GameFace a každou sobotu je na programu napínavý thriller Hnízdečko. V programu najdete také komediálně romantické německé drama o odvážném experimentu 30 dní touhy.

Foto: Stream.cz

Romantické drama 30 dní touhy nabízí Stream.cz.Foto: Stream.cz

Související témata:
Hrad Valdštejn
Velké Karlovice
Jindřichův Hradec
Město Ostrov
Strašnické divadlo

Načítám