Hlavní obsah

Chcete si užít prodloužený víkend? Vyrazte do letního kina, na Vysočina Fest nebo do Fajnparku

Foto: Vera Petrunina, Shutterstock.com

Foto: Vera Petrunina, Shutterstock.com

Na pátek připadá Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, což zaručuje pro mnoho pracujících prodloužený víkend. Jak si ho užít na maximum? Máme tipy pro rodiny s dětmi, milovníky hudby i sportovní nadšence.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

I když jste si nevzali celý týden dovolené a vychází na vás jen o jeden den volna navíc, nemusíte zoufat. Po celé České republice se konají akce, které vám bonusový volný pátek zpříjemní. Nebo dáte přednost odpočinku nad zajímavou knihou? I to je možnost!

Letní kina v Praze

Po celém hlavním městě je možné navštívit různá letní kina, která nabízejí ty největší perličky z české i zahraniční kinematografie. O tomto víkendu můžete navštívit například Letní kino Sunset Cinema, Letní kino Dlabačov nebo Letní kino u Keplera. Projekce začínají po 18 hodině a na většině míst je k dispozici k zapůjčení deka na sezení nebo hojný výběr občerstvení. Program najdete na stránkách Letnaky.cz, kde jsou i přesné adresy a odkazy na bližší informace.

Foto: Sunset Cinema, Mapy.cz

Letní kina se těší stále větší oblibě. Je to ideální způsob, jak zažít romantický večer ve dvouFoto: Sunset Cinema, Mapy.cz

Slavnosti na hradě Pernštejn

Hledáte zábavu pro celou rodinu? Ideální volbou je zajet na hrad Pernštejn, kde bude od pátku do neděle probíhat představení rytířů, šermířů, kejklířů i sokolníků. Zkrátka všeho, co má co dočinění s minulostí a historií. Jedná se o program na celý den, zvlášť, když jej spojíte i s některým z prohlídkových okruhů hradu. Vstup na něj ale není součástí vstupenky na Slavnosti pernštejnského panství. Více informací najdete na Hrad-pernstejn.cz.

Foto: Hrad Pernštejn, Mapy.cz

Hrad Pernštejn láká na bohatý rytířský program. Děti budou u vytržení!Foto: Hrad Pernštejn, Mapy.cz

Vysočina Fest 2024

Během léta budou po celé České republice festivaly všech žánrů a zaměření. Od 4. do 6. července probíhá v jihlavském Amfiteátru multižánrový festival Vysočina Fest. Jeho program je opravdu nabitý. Hlavní hvězdou je kapela Kabát, která vystoupí v sobotu. Kromě ní se můžete těšit na zpěváky Tomáše Kluse, Bena Cristovaa nebo kapely Tři sestry, Horkýže Slíže či Wanastowi Vjecy. Kompletní program i vstupenky najdete na Vysocinafest.cz.

Foto: Roman Kudláček / vysocinafest.cz

Festival Vysočina Fest se těší vždy velké návštěvnosti, je dobré koupit si lístky s předstihem. Seženete je ale i přímo na místěFoto: Roman Kudláček / vysocinafest.cz

Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou

Jestli chcete vaše ratolesti skutečně potěšit a dopřát jim zábavu na celý den, zavítejte do Fajnparku. Kromě klasického hřiště s nepřeberným množstvím prolézaček a skluzavek tam na vás čekají naučné a přírodní atrakce. Na těch si děti mohou nakrmit kůzlátka nebo si zblízka prohlédnout malé klokany. Během letních prázdnin je otevírací doba upravena tak, abyste tam skutečně mohli vyrazit na celý den, tedy od 10 do 19 hodin.

Foto: Martin Kobera, Mapy.cz

Devět hodin zábavy pro malé i velké návštěvníky slibuje Fajnpark i za nepříznivého počasíFoto: Martin Kobera, Mapy.cz

Cyklistické závody Prima Cup

Chcete si dát o tomto víkendu pořádně do těla? Pak je pro vás tím pravým ořechovým cyklistický závod Prima Cup, který se bude od 3. do 6. července konat v Teplicích nad Metují. Celý závod probíhá na česko-polském pohraničí a je usazený do překrásné a unikátní přírody Broumovského výběžku. Pro děti je zde připraven bohatý doprovodný program a nudit se nebudou ani ti nejmenší. Bližší info na Kupkolo.cz.

Foto: iprimacup.cz

Třídenní MTB Trilogy je výzvou pro všechny cyklistické nadšence. Lehká trasa to ale rozhodně neníFoto: iprimacup.cz

Načítám