Hlavní obsah

Co dělat o víkendu? Vyrazte na show Tiny Turner, užijte si seriály zdarma a objevte taje archeologie

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Víkend je před námi a otázka zní, co během volných dní podniknout. Možností je opět hodně a i my pro vás máme pár tipů. Na své si přijdou milovníci hudby, seriálů, ale třeba i archeologie.

Článek

Přemýšlíte, co podniknout o víkendu? Máme pro vás inspiraci a zajímavé tipy. Po celé republice se toho opět hodně děje a rozhodně je z čeho vybírat. Můžete vyrazit na koncert legendární divy, udělat něco pro své duševní zdraví, dozvědět se zajímavosti o archeologii, ale klidně si jen užít dobré seriály z pohodlí svého domova.

Cesta k duševní pohodě

Zajímá vás péče o duševní zdraví, hledáte cesty, jak ho posílit, snížit míru stresu ve svém životě a dostat svůj osobní a pracovní život do rovnováhy? To vše a mnohem víc se bude probírat na prvním ročníku Czech Conference on Mindfulness, který se koná v sobotu 19. října v coworkingovém centru Opero v Praze.

Cílem konference je představit lidem metodu všímavosti (tedy schopnosti plného vnímání přítomného okamžiku) jako možnost, jak si zlepšit kvalitu života. Odborným garantem konference je neurolog Rastislav Šumec, vedoucí Akademického centra pro výzkum mindfulness na Masarykově univerzitě. Podrobnější informace, vstupenky i registraci pro online přenos najdete na stránkách konference.

Foto: Archiv Mindfulness Club

O víkendu se můžete věnovat třeba svému duševnímu zdraví, a to i živě onlineFoto: Archiv Mindfulness Club

Caroline Borole jako Tina Turner

Chybí vám Tina Turner a především její nesmrtelné hity? Zavzpomínat na tuto legendární zpěvačku a užít si skvělou muziku můžete v pátek večer v pražském Divadle Hybernia nebo v neděli v brněnském Sono centru. S dechberoucí show tam v rámci svého evropského turné vystoupí dvojnice Tiny Turner – její skvělá „kopie“ Caroline Borole. Hosté si užijí nezapomenutelné hity Simply the Best, River Deep Mountain High, Proud Mary, We Don't Need Another Hero, What You Get Is What You See a mnoho dalších. Podrobnější info najdete na stránkách Divadla Hybernia a na webu Sono Centra.

Foto: PRSoup

Velká show Caroline Borole. Fanoušci si mohou užít její pěvecké umění a přitom zavzpomínat na Tinu TunerFoto: PRSoup

Zajímavé a zábavné seriály z pohodlí domova

Milovníkům příběhů na pokračování jistě udělá radost seriálová nabídka videoportálu Stream.cz. Nově totiž nabízí vybrané seriály, které byly letos v září k vidění na mezinárodním festivalu Serial Killer. Skrz Stream.cz se tak diváci zdarma dostanou i k dílům, která zatím nebyla jinde v České republice vysílána. Láká vás třeba britský sitcom GameFace o Marcelle, ženě ve středním věku, která se snaží prosadit jako herečka, zbavit se dluhů a také konečně najít pravou lásku? Je to velká zábava!

Foto: Archiv Serial Killer

Belgický seriál Chameleon o čtyřech přátelích, kteří se snaží dostat pryč z rodných Antverp, můžete zdarma sledovat na videoportálu Stream.czFoto: Archiv Serial Killer

Mezinárodní den archeologie po celé ČR

Na třetí říjnovou sobotu vždy připadá Mezinárodní den archeologie, a tak se po celé republice konají různé tematické akce – jejich přehled a podrobné informace najdete na webu Mezinárodního dne archeologie.

  • Například v brněnském Moravském zemském muzeu v sobotu kurátoři provedou návštěvníky pravěkými a středověkými expozicemi a ukážou jim i běžně nepřístupné artefakty z muzejních depozitářů.
  • K oslavám archeologie se připojí i Archeopark Pavlov, který v sobotu otevře své brány návštěvníkům zcela zdarma, a připraven je i zajímavý doprovodný program.
  • Ani Muzeum Náchodska nezůstane pozadu – v sobotu od 10 do 17 hodin se v prostorách stálé expozice v Broučkově domě, Staré radnici, přilehlých venkovních prostorách a parku osobností uskuteční zajímavý program zaměřený na středověk. Celý den si budete moct vyzkoušet různé historické aktivity, třeba odlévání kachlí či malbu středověkých iluminací.
Foto: Archiv Moravské zemské muzeum

Sobota se na mnoha místech České republiky ponese v duchu archeologieFoto: Archiv Moravské zemské muzeum

Máslovické dýňování

Halloween se sice slaví až na konci října, ale dýně už jsou v kurzu teď. A třeba obec Máslovice všechny milovníky dýní zve na Máslovické dýňování, které se tam koná v sobotu od 13 hodin. Na malé děti čeká pohádkový les, na starší strašidelná půda. Chybět nebudou samozřejmě různé dobroty z dýní a také jejich zdobení s tím, že dýni si můžete přinést vlastní, nebo si nějakou na místě koupit. Více info na webu obce Máslovice.

Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Čas dýní je tady. A nemusíte slavit Halloween, jestli vás to neláká, s dýněmi si můžete užít i hezky po českuFoto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Výlov rybníka v Putimi u Písku

Dýně vás moc nelákají, ale rádi se podíváte do jižních Čech na ryby? Tak to v sobotu brzy ráno vyrazte k Podkostelnímu rybníku v Putimi u Písku. Proběhne tam tradiční výlov a připraveny budou i stánky s občerstvením, stánkový prodej a možnost ochutnání čerstvých specialit. Více info najdete na webu Blatenská ryba.

Foto: piseckem.cz

Výlov rybníka je zajímavý zážitek na čerstvém vzduchuFoto: piseckem.cz

Související témata:
Výlov
Dýňobraní
Mezinárodní den archeologie (MDA)

Načítám