Hlavní obsah

Dovolená na pláži ještě letos? Zvolte Tunisko, ideální destinaci na last minute

Foto: Andy Soloman, Shutterstock.com

Foto: Andy Soloman, Shutterstock.com

Pokud ještě přemýšlíte, kam se vydat na dovolenou, ale nechcete čekat do příštího roku, máme pro vás skvělý tip – Tunisko! Tato exotická destinace nabízí vše, co si můžete přát: nádherné pláže, bohatou historii - a to vše za skvělé ceny, zvláště pokud využijete aktuální nabídky last minute zájezdů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Last minute zájezdy jsou v prodeji na zbytek prázdnin a dostávají se nyní do akční slevy postupně i pobyty v září,“ upozorňuje Kateřina Pavlíková, tisková mluvčí cestovní kanceláře Čedok. Tunisko je ideální volbou pro flexibilní cestovatele, kteří si mohou vybrat z volných termínů a hotelů v oblíbených letoviscích. „Vzhledem k zájmu o dovolené jsou nabídky na poslední chvíli omezené, spíše pro flexibilní cestovatele, kteří si vyberou z volných míst,“ doplňuje Kateřina. Pokud však hledáte hotely s all inclusive, vybere si prakticky každý.

Tunisko je skvělou volbou pro rodiny s dětmi, které hledají kombinaci odpočinku a dobrodružství. Mnoho hotelů nabízí výhodné rodinné pokoje, dětské bazény, animační programy a aktivity. Ať už se rozhodnete pro relaxaci na pláži, nebo prozkoumávání starověkých památek, Tunisko vám naservíruje pestrý program pro celou rodinu.

Prodloužené léto v září a říjnu

Hledáte dovolenou, která vás nezruinuje, a nepatříte mezi fanoušky extrémních veder? „Termíny v září a říjnu jsou dlouhodobě výhodnější, v destinacích panuje stále příjemné počasí, ale nebývají již extrémní teploty vzduchu. Podmínky jsou tak vhodnější i pro výlety,“ vypočítavá Kateřina Pavlíková výhody last minute dovolených. Takže zabalte kufry a vyrazte k moři ještě nyní.

Co nesmíte vynechat?

Tunisko se může pochlubit nepřeberným množstvím zajímavostí a památek, které stojí za to vidět. Zde je několik tipů, kam se určitě vydat:

  • Kartágo (Carthage): Starobylé město s fascinující historií. Projděte se mezi zbytky římských lázní a amfiteátrů a přeneste se do časů starověkých civilizací.
  • Medina v Tunisu: Procházení historickým centrem hlavního města vám nabídne autentický zážitek z místní kultury. Uličky plné života, tržiště a mešity vás vtáhnou do pravého orientu.
  • Sidi Bou Said: Toto malebné městečko vás uchvátí svými bílými budovami a modrými dveřmi. Je to skvělé místo pro romantické procházky s výhledem na Středozemní moře.
  • Amfiteátr v El Djem: Jeden z nejlépe zachovaných římských amfiteátrů na světě vás ohromí svou majestátností a historií.
  • Matmata: Unikátní troglodytní vesnice, kde můžete navštívit domy vytesané do skály. Některé z nich si možná pamatujete z filmů Star Wars (Hvězdné války).
  • Oáza Tozeur: Pokud vás láká klid a příroda, zamiřte do této oázy uprostřed pouště. Palmové háje a tradiční architektura jsou ideální pro relaxaci.
  • Sahara: Ať už se rozhodnete pro projížďku na velbloudech nebo noc pod hvězdami, návštěva Sahary bude nezapomenutelným zážitkem.

V září a říjnu méně turistů, volnější lety

V letoviscích i na vybraných památkách je méně turistů, což návštěvníci, kteří si takto prodlouží léto, oceňují. Na podzim je také volnější vzdušný prostor, který je nyní v hlavní sezoně často přetížený, což může způsobovat zpoždění letů. Tento faktor činí podzimní cestování ještě pohodlnějším, protože na místě budete v čas a můžete si začít užívat svou vysněnou dovolenou u moře.

Načítám