Hlavní obsah
3,6
(9)
Foto: greta blumajerová

Foto: greta blumajerová

Receptů z květáku není nikdy dost. A proto jsme si pro vás připravili tip na kuřecí polévku, kde hlavní roli bude hrát právě květák.

15 min.
Příprava
52 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kaldon
  • 1 ks květáku
  • 400 g kuřecího masa
  • 1,5 l drůbežího vývaru
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
Citronové knedlíčky
  • 1,5 ks rohlíku
  • 1 ks vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g droždí
  • 1/2 hrsti listové petržele
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička citronové kůry
Článek

Postup

01.

Květák očistěte, omyjte, rozeberte na růžičky a dejte ho spolu s kuřecím masem nebo droby vařit do kuřecího vývaru doměkka. Můžete použít jakékoli kuřecí maso.

02.

Když je vše měkké (květák může být i trochu rozvařený), maso vyjměte a nakrájejte na větší kousky, asi 1,5 centimetru velké. Květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory na kaši, polévku zahustěte jíškou, dochuťte solí a maso vložte zpět.

03.

Do mísy dejte všechny ingredience (na kostky nakrájené rohlíky, vejce, mouku, olej, droždí, petrželku, citronovou kůru, špetku soli a vlažné mléko) a vypracujte husté těsto, podle potřeby můžete mouku klidně přidat. Těsto nechte asi 20–25 minut v teple kynout, pak jej znovu propracujte a případně přidejte ještě trochu mouky. Z tuhého těsta tvarujte knedlíčky velké asi 4 centimetry v průměru a vařte je v osolené vodě asi 10–12 minut. Hotové knedlíčky jsou tuhé, ale dobře se krájí.

Znáte zelený květák? Ne? Pak vyzkoušejte polévku ze zeleného květáku s pečenými rajčátky a rukolou a nebude chtít nic jiného,

Související témata:

Načítám