Článek
Postup
01.
Mouku, škrob, kakao, moučkový cukr, kypřicí prášek a sůl promíchejte ve větší míse. Přidejte na menší kousky pokrájené změklé máslo a začněte zpracovávat těsto. Během hnětení ho pokropte mlékem – bude stačit jedna až dvě lžíce. Vytvořte kompaktní vláčné těsto, které se nedrobí a nelepí.
02.
Z těsta oddělujte stejně velké kousky. Mezi dlaněmi vyválejte kuličky o průměru desetikoruny. Lehce je v dlaních stlačte, aby se zploštily do výšky asi 2 cm a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C 20–25 minut.
03.
Po vychladnutí přelijte sušenky rozpuštěnou čokoládou. Až zaschne, přendejte je do uzavíratelné krabičky nebo dózy, kde vydrží až měsíc.
Hledáte další tipy na sušenky ke kávě i čaji? Rozmazlete se luxusními sušenkami s bílou čokoládou a pekanovými ořechy anebo si připravte rozkvetlé sušenky s opravdovými květinami.