Článek
Postup
01.
Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Nechte v chladu odležet do druhého dne a dvě hodiny před zpracováním ho vyndejte z lednice.
02.
Pomocí strojku (lepší je kovový než plastový) pak z těsta přímo na pečicí papír tvořte dlouhé hady a krájejte je na stejně dlouhé tyčinky. Pečte je asi 10 minut při 170 °C.
03.
Džem na plotně nebo v mikrovlnce zahřejte, protlačte přes sítko a sušenky jím spojujte. Čokoládu a máslo rozpusťte a prošlehejte s ohřátým rumem, ve kterém jste nechali roztát kávu. Konce poslepovaných sušenek v polevě máčejte.
04.
Cukroví nechte v uzavřené dóze alespoň jeden až dva týdny odležet.
Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?