Článek
Nechce se vám strojek vytahovat jen kvůli jednomu druhu cukroví? Máme pro vás další dva druhy.
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Těsto nechte v chladu odležet do druhého dne a 2 hodiny před zpracováním kouli těsta vyndejte z lednice.
02.
Pomocí strojku (lepší je kovový než plastový) pak z těsta přímo na pečicí papír tvořte dlouhé hady a krájejte je na stejně dlouhé tyčinky. Pečte je asi 10 minut při 170 °C.
03.
Džem na plotně nebo v mikrovlnce zahřejte, protlačte přes sítko a sušenky jím spojujte. Čokoládu a máslo rozpusťte a prošlehejte s ohřátým rumem, ve kterém jste nechali roztát kávu. Konce poslepovaných sušenek v polevě máčejte.
04.
Cukroví nechte v uzavřené dóze alespoň jeden až dva týdny odležet.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?