Článek
Postup
01.
V míse ušlehejte vejce s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, olej a kávu. Šlehejte, dokud není těsto zcela hladké.
02.
Hotové těsto nalijte na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut. Hotový korpus nechte zcela vychladnout a mezitím připravte tvarohový krém.
03.
Cukr s máslem ušlehejte do pěny. Do směsi postupně zašlehávejte tvaroh. Hotový krém naneste na vychladlé těsto a rovnoměrně rozetřete. Nakonec koláč posypejte nastrouhanou čokoládou. Moučník dejte aspoň na dvě hodinky do chladu a pak nakrájejte.
Nemáte rádi moučníky s ovocem? Tak se do nich nenuťte. Udělejte si slavné Dobošovy řezy s čokoládou anebo populární strouhaný kakaový koláč.