Hlavní obsah
3,1
(184)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Hledáte inspiraci pro jednoduchý moučník bez ovoce? Jemný kakaový piškot s našlehaným tvarohovým krémem je dokonalá kombinace.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 5 lžic kávy espresso
  • 2 lžíce kakaa
K dohotovení
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g cukru moučka
  • 150 g másla
  • 5 lžic hořké čokolády
Článek

Postup

01.

V míse ušlehejte vejce s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, olej a kávu. Šlehejte, dokud není těsto zcela hladké.

02.

Hotové těsto nalijte na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut. Hotový korpus nechte zcela vychladnout a mezitím připravte tvarohový krém.

03.

Cukr s máslem ušlehejte do pěny. Do směsi postupně zašlehávejte tvaroh. Hotový krém naneste na vychladlé těsto a rovnoměrně rozetřete. Nakonec koláč posypejte nastrouhanou čokoládou. Moučník dejte aspoň na dvě hodinky do chladu a pak nakrájejte. 

Nemáte rádi moučníky s ovocem? Tak se do nich nenuťte. Udělejte si slavné Dobošovy řezy s čokoládou anebo populární strouhaný kakaový koláč.

Související témata:

Načítám