Článek
Postup
01.
Korpus můžete vyrobit i ze sušenek (návod najdete v receptu na nepečené jahodové řezy s tvarohem a zakysankou), ale domácí korpus vyjde levněji a snáze si pohlídáte, co v něm je.

Kakaové těsto a jemný jahodovo-vanilkový krém už žádné další složité ingredience nepotřebujíFoto: Eva Malúšová
02.
Všechny ingredience spolu s 1 až 2 lžícemi vody zpracujte na hladké těsto, rukama natlačte na dno pekáčku nebo koláčové formy vyložené pečicím papírem, propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený korpus nechte vychladnout.

Domácí korpus není o nic složitější než ten ze sušenekFoto: Eva Malúšová
03.
Omyté jahody rozmixujte, smíchejte s cukrem a nechte odstát, než se korpus upeče. Poté vmíchejte čerstvý sýr (dala jsem žervé) a vanilku.

Jahody rozmixujte s cukrem, žervé a vanilkouFoto: Eva Malúšová
04.
Když je korpus vychladlý, želatinu zalijte trochou vody, nechte deset minut nabobtnat a poté za stálého míchání zahřívejte, až se rozpustí.

Želatinu nechte 10 minut bobtnat v trošce vodyFoto: Eva Malúšová
05.
K želatině vmíchejte dvě lžíce náplně, dobře rozmíchejte a nakonec přidejte vše. Nalijte na připravený korpus a nechte v chladu nejlépe do druhého dne zatuhnout – náplň zpevní a korpus hezky zvláční.

Krém na korpus nalijte přímo do pekáčkuFoto: Eva Malúšová
06.
Pokud to (stejně jako my...) nevydržíte, počkejte alespoň pár hodin, až krém zatuhne. Ostrým nožem namočeným do horké vody krájejte na řezy.

Zatuhlé řezy krájejte ostrým nožem namočeným do horké vodyFoto: Eva Malúšová

Když vydržíte do druhého dne, krém krásně zpevní a kakaové těsto zvláčníFoto: Eva Malúšová
Co bývá první dezert, který si z jahod připravujete? Jsou to jahodové knedlíky, hrnková jogurtová bábovka s jahodami nebo spíš drobenkový koláč s ovesnými vločkami?