Článek
Postup
01.
Korpus můžete vyrobit i ze sušenek (návod najdete v receptu na nepečené jahodové řezy s tvarohem a zakysankou), ale domácí korpus vyjde levněji a snáze si pohlídáte, co v něm je.
02.
Všechny ingredience spolu s 1 až 2 lžícemi vody zpracujte na hladké těsto, rukama natlačte na dno pekáčku nebo koláčové formy vyložené pečicím papírem, propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený korpus nechte vychladnout.
03.
Omyté jahody rozmixujte, smíchejte s cukrem a nechte odstát, než se korpus upeče. Poté vmíchejte čerstvý sýr (dala jsem žervé) a vanilku.
04.
Když je korpus vychladlý, želatinu zalijte trochou vody, nechte deset minut nabobtnat a poté za stálého míchání zahřívejte, až se rozpustí.
05.
K želatině vmíchejte dvě lžíce náplně, dobře rozmíchejte a nakonec přidejte vše. Nalijte na připravený korpus a nechte v chladu nejlépe do druhého dne zatuhnout – náplň zpevní a korpus hezky zvláční.
06.
Pokud to (stejně jako my...) nevydržíte, počkejte alespoň pár hodin, až krém zatuhne. Ostrým nožem namočeným do horké vody krájejte na řezy.
Co bývá první dezert, který si z jahod připravujete? Jsou to jahodové knedlíky, hrnková jogurtová bábovka s jahodami nebo spíš drobenkový koláč s ovesnými vločkami?