Článek
Čas od času si určitě můžete s absolutním klidem dovolit malý hřích v podobě jednoho lahodného kakaového muffinu s čokoládou. Nebo dvou... Nebo tří...
Postup
01.
Všechny suroviny včas vyndejte z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 200 °C.
02.
V jedné míse smíchejte sypké suroviny: hladkou mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
03.
V druhé míse ručním šlehačem zpracujte cukr krupici, olej, vejce, mléko a vanilkový extrakt. Do našlehané směsi pak jemně zamíchejte zakysanou smetanu.
04.
Nyní opět s pomocí ručního šlehače postupně na několikrát zašlehejte sypkou směs do tekuté. Do vzniklého těsta nakonec zamíchejte lžící nebo vařečkou 3/4 množství čokoládových čoček.
05.
Těsto rozdělte do muffinové formy, použijte buď silikonovou, nebo kovovou, kterou předem vymažte máslem a vysypte moukou, případně použijte papírové košíčky.
06.
Pečte prvních pět minut při 200 stupních, pak teplotu zmírněte na 180 stupňů, na muffiny rozdělte zbytek čokoládových čoček a dopečte je během cca 20 minut.
Máte rádi sladké a čokoládové? Pak doporučujeme ještě obrácený hruškový koláč s čokoládou a karamelem nebo hříšně dobrý čokoládovo-kakaový koláč.