Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte drobenku. Do misky dejte máslo, mouku, cukr a kokos a prsty důkladně propracujte. Hotovou drobenku uložte do chladu. Třešně omyjte, osušte a vypeckujte. (Mrkněte se na super trik, jak snadno vypeckovat třešně.)
02.
Žloutky vyklepněte do mísy. Přidejte cukr a ušlehejte do husté a světlé pěny. Postupně zapracujte prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Prošlehejte, aby v těstě nezůstaly hrudky.
SEZONA TŘEŠNÍ JE TADY
03.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho po částech zapracujte do těsta. Nalijte na pečicím papírem vyložený (nebo vymazaný a vysypaný) plech s vyšším okrajem.
04.
Těsto poklaďte vypeckovanými třešněmi a posypejte drobenkou. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a upečte. Bublaninu krájejte až po vychladnutí – můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.
Máte rádi třešně? Blýskněte se luxusním dezertem: třešně pečené v medu s domácími sušenkami a zmrzlinou okouzlí každého. Chutná vám bublanina s kakaem, ale nechce se vám dělat piškotové těsto? Zkuste francouzskou pochoutku z litého těsta: třešňový clafoutis – obrácená kakaová bublanina.