Článek
Postup
01.
Kachní prsa podle potřeby vykostěte, kůži na nich ale nechte. Pak je nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, z jednoho prsa bude osm kousků, na jednu porci vychází dva špízy.
02.
V míse smíchejte koření pěti vůní (přímo takto se jmenuje kořenicí směs, voní krásně po badyánu), sůl a chilli – jeho množství si upravte podle svých preferencí. Kostky kachního masa ve směsi obalte.
03.
Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli oloupejte, přepulte a poloviny ještě rozčtvrťte – výsledek je osm kousků cibule. Na špejle nebo špízové jehly střídavě napíchejte připravené maso a cibuli.
04.
Špízy nasucho (maso pustí dostatek omastku samo) opečte na pánvi ze všech stran dozlatova, z každé strany minutu až dvě. Poté pánev s opečenými špízy přesuňte do vyhřáté trouby a nechte asi 10 minut dojít. Jako příloha se hodí třeba bílý chléb.
Milujete kachnu tak jako my? Dopřejte si ji i třeba v netradičně pojatých špagetách carbonara s kachním masem nebo jako minutku se švestkovou omáčkou.