Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte marinádu. Do misky dejte rýžový ocet, sójovou omáčku, med, koření a špetku soli. Přidejte prolisované stroužky česneku.
02.
Kůži na mase na několika místech opatrně nařízněte. Poté potřete ze všech stran marinádou a nechte chvilku odpočinout.
03.
Naložené maso pak přendejte do olejem vymazaného pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Prsa pečte 30 minut a v průběhu pečení je přelévejte zbylou marinádou a výpekem.
04.
Tři až pět minut před dopečením zvyšte teplotu na 220 °C a zapněte funkci grilu. Kůže bude krásně křupavá a zkaramelizovaná. Podávejte s kuskusem, polentovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.
Velká lahůdka jsou také pečená vepřová žebra, co odpadávají od kosti nebo koleno na pivu.