Hlavní obsah
3,4
(9)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Z vůně křehkých a šťavnatých kachních prsíček se vám budou sbíhat sliny.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • 400 g kachních prsou
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • 1/2 lžičky bílého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Z oleje, vína (může být i sherry), soli a koření si připravte směs, ve které kachní prsa 24 hodin marinujte. Druhý den je zabalte do alobalu a grilujte na roštu na mírném žáru. Ke konci grilování je vybalte a na roštu dogrilujte. Kachní prsa podávejte s rozpůleným pečeným bramborem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 473,7 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky29,2 g
Sacharidy5,63 g
Sůl1,65 g
SAFA8,45 g
Vláknina0 g
Cukry0,31 g
Související témata:

Načítám