Článek
Postup
01.
Zhruba půl kilogramu očištěných kachních jater na noc naložte do zhruba 100 ml portského vína, poté je nakrájejte na menší kousky a polovinu dávky orestujte na pánvi.
02.
Druhou půlku rozmixujte s plátkem másla, posolte a opepřete barevným pepřem.
03.
Pak obě poloviny smíchejte dohromady a přidejte malého panáka portského, maličko dosolte a dopepřete. Pokud milujete vlašské ořechy, nebojte se přidat nasekanou hrst.
04.
Pekáček vystelte potravinářskou fólií nebo vymažte sádlem. Poté do něj dejte směs a řádně stlačte.
05.
Pečte zhruba 50 minut ve vodní lázni, poté nechte paštiku na 24 hodin vychladnout v lednici.
Paštik je ale mnohem více, zkuste i další recepty. A nejlepší přílohou jsou kyselé nakládané okurky, které si uděláte doma.