Hlavní obsah
3,0
(58)
Foto: Shaiith, Shutterstock.com

Foto: Shaiith, Shutterstock.com

Na přípravě domácí skvělé paštiky není nic těžkého! Chcete důkaz? Zkuste tu z kachních jater a portského!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 plátek másla
  • 1 panák portského vína
  • 100 ml portského vína
  • 500 g kachních jater
Článek

Postup

01.

Zhruba půl kilogramu očištěných kachních jater na noc naložte do zhruba 100 ml portského vína, poté je nakrájejte na menší kousky a polovinu dávky orestujte na pánvi.

02.

Druhou půlku rozmixujte s plátkem másla, posolte a opepřete barevným pepřem.

03.

Pak obě poloviny smíchejte dohromady a přidejte malého panáka portského, maličko dosolte a dopepřete. Pokud milujete vlašské ořechy, nebojte se přidat nasekanou hrst.

04.

Pekáček vystelte potravinářskou fólií nebo vymažte sádlem. Poté do něj dejte směs a řádně stlačte.

05.

Pečte zhruba 50 minut ve vodní lázni, poté nechte paštiku na 24 hodin vychladnout v lednici.

Paštik je ale mnohem více, zkuste i další recepty. A nejlepší přílohou jsou kyselé nakládané okurky, které si uděláte doma.

Související témata:

Načítám