Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si nachystáte zálivku ze sójové omáčky, bílého vína, sladké chilli omáčky, cukru a škrobu. Směs promíchejte a nechte stranou.
02.
Nyní si připravte kachní prso. Troubu rozehřejte na 190 °C a kachní prsa nasolte. Pak je zprudka opečte na pánvi (bez oleje). Začněte kůží dolů a opékejte cca 8 až 10 min dozlatova a křupava. Poté prsa obraťte a opečte ještě z druhé strany cca 6 minut.
03.
Opečená kachní prsa položte do pekáčku a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 10 minut.
04.
Mezitím, co se peče kachna, dejte do rendlíčku olej a orestujete postupně zázvor, česnek, cibuli a nasekanou chilli papričku.
05.
Následně zarestujte i arašídy a přidejte kokosové mléko. Tento základ omáčky provařte a poté rozmixujte tyčovým mixérem.
06.
Rozmixovanou omáčku vraťte na plamen a přidejte již připravenou sójovou zálivku a burákové máslo. Takto dochucenou omáčku ještě chvíli provařte do zhoustnutí.
07.
Křupavé kachní prso nakrájejte na plátky a podávejte společně s rýží a arašídovou omáčkou. Pokrm můžete ozdobit stejně jako my čerstvou bylinkou a nasekanou chilli papričkou.
Vyzkoušejte naše další recepty s kachnou – třeba pekingskou kachnu s plackami nebo tradiční verzi se zelím a knedlíkem.