Hlavní obsah
3,1
(188)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vychutnejte si letní ovoce ve vláčném jogurtovém koláči se špaldovou moukou. Posypte ho máslovou drobenkou, upečte dozlatova a o zbytek se už postarají vděční strávníci.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
27 cm průměr formy
Těsto
  • 2 ks vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 100 ml oleje
  • 300 g bílého jogurtu
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
Náplň
  • 125 g malin
  • 100 g borůvek
  • 75 g červeného rybízu
Drobenka
  • 20 g másla
  • 20 g cukru moučka
  • 40 g polohrubé mouky
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté zašlehejte olej a jogurt. Nakonec přidejte mouky prosáté s kypřicím práškem a vše důkladně promíchejte.

02.

Formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Nalijte do ní připravené těsto a navrch vyskládejte očištěné maliny, borůvky a rybíz.

03.

Drobenku připravte smícháním másla, cukru a polohrubé mouky a posypte jí povrch koláče. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 40 minut. Po dopečení nechte koláč úplně zchladnout a teprve pak krájejte.

Tip: Navrch můžete přidat například i angrešt či ostružiny.

Máte rádi ovocné koláče? Vyzkoušejte meruňkový s rozmarýnovou drobenkou.

Související témata:

Načítám