Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vejce prošlehejte s olejem, cukrem, jogurtem, vanilkou a citronovou kůrou. Přimíchejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli a nalejte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečte asi 50 minut nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení téměř suchá.
02.
Po upečení nechte ještě 10 minut ve formě, poté vyklopte a ještě horký chlebíček z vrchu i ze stran potřete citronovým sirupem. Ten snadno připravíte tak, že citronovou šťávu budete zahřívat s cukrem tak dlouho, až se cukr rozpustí. Po úplném vychladnutí můžete ještě pokapat polevou z citronové šťávy a moučkového cukru (kdyby byla příliš řídká, přidejte ještě trochu cukru). Chlebíček zůstává krásně vláčný i po 2–3 dnech.
Milujete sladkokyselé moučníky? Pak určitě vyzkoušejte citronovo-makové palačinky nebo citronové řezy s tymiánem.