Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemnou drť, přidejte k nim rozpuštěné máslo a špetku soli a znovu promixujte. Rukama směs co nejpevněji upěchujte na dno dortové formy s odnímatelnými okraji a pečte asi 12 minut, až bude povrch suchý a zpevněný.
02.
Na náplň promixujte jogurt s vejci, cukrem, škrobem, šťávou a kůrou z půlky citronu, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Nalejte na předpečený korpus (klidně ještě horký) a pečte (pořád při 160 °C) asi hodinu, až budou okraje zlatavé a střed pevný.
03.
Nechte ve formě vychladnout a podávejte přelité omáčkou nebo i jen tak. Na omáčku z granátového jablka z něj vyloupejte zrníčka, polovinu jich 5 minut povařte s cukrem a 80 ml vody, a poté smíchejte se zbylými zrníčky.
Pokud stále dáváte přednost klasickému cheesecaku, podívejte se na náš recept, jak si ho připravit doma.