Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Honí vás mlsná? Dopřejte si pudinkový krém s jogurtem na listovém těstě, piškoty s kávou a likérem a to vše pod šlehačkovým krémem s čokoládou.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Buchta
  • 1 plát listového těsta
  • 1 l mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 250 ml kávy espresso
  • 2 lžíce vaječného likéru
  • 3 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 hrnky dětských piškotů
Na dokončení a ozdobu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 tabulka hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Listovým těstem vyložte plech vypláchnutý vodou, propíchejte vidličkou a upečte dozlatova v troubě při 200 stupních. 

02.

Uvařte z mléka, cukru a pudinkového prášku pudink podle návodu na obalu a nechte ho trochu zchladnout. Do ještě vlahého pudinku vmíchejte smetanový  jogurt. 

03.

Na vychladlé těsto nalijte pudinkový krém, na něj naskládejte piškoty namočené v kávě s likérem. Smetanu ušlehejte s cukrem podle chuti a zašlehejte do ní jogurt.  

04.

Piškoty potřete šlehačkovým krémem, posypte nastrouhanou čokoládou nebo nastrouhanými Koka sušenkami a nechte v lednici vychladit.

Načítám