Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Říká se před heřmánkem smekni, před bezem klekni. Souhlasíme! Ale hned potom vstaňte a natrhejte si bezových květů plný košík. Budou se vám hodit na vylepšené „řízky chudých“. Znáte je?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks bezového květu
  • 480 g bílého jogurtu
  • 2 ks vejce
  • 130 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 špetka mleté sladké papriky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 100 ml oleje
Článek

Postup

01.

Do misky nasypte mouku, přidejte vejce, jogurt, bohatě soli, pepř, muškátový oříšek i papriku.

02.

V pánvi rozpalte olej, květy bezu berte za stopku, namáčejte v těstíčku a smažte na středním plameni.

03.

 Asi po dvou minutách odstřihněte stopku, „řízky“ otočte a dosmažte. Vynikající jsou se salátem i jen tak.

Jaký recept z bezu je populární u vás doma? 

Související témata:

Načítám