Článek
Postup
01.
Včas si vytáhněte všechny suroviny na kuchyňskou linku, je opravdu důležité, aby měli před přípravou pokojovou teplotu. Připravte si bábovkovou formu: vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Prosejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a sodou a předehřejte troubu na 150 stupňů.
02.
V míse třete máslo s cukrem tak dlouho, až zesvětlá a zdvojnásobí objem. Jedno po druhém zašlehejte také vejce.
03.
Do máslovo-vaječné hmoty na střídačku a už jenom zlehka vmíchejte jogurt a moučnou směs. Těsto (je trochu hustší než klasické třené těsto) naklaďte lžící do formy a pečte asi 45–50 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá.
04.
Bábovku nechte dvě tři minuty zchladnout ve formě a vyklopte. Podávejte k snídani, poprášenou moučkovým cukrem a s miskou dobrého bílého jogurtu.
Mohli byste vyzkoušet také jednoduchou kokosovou bábovku s čokoládovou polevou nebo hrníčkovou bábovku se zakysanou smetanou.