Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi úsporný anglický styl vaření „z jednoho hrnce“? Připravili jsme si pro vás recept s vinnou klobásou, vhodný ke snídani nebo jako lehký oběd. Zaručeně si pochutnáte!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 30 g vinné klobásy
  • 8 ks vejce
  • 4 ks rajčat
  • 100 g slaniny
  • 1 ks rohlíku
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Příloha
  • 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
Článek

Postup

01.

Klobásu postupně kroucením rozdělte na asi 6–8 cm dlouhé kousky – maso ve střívku vždy prsty promáčkněte, v tomto místě střívko důkladně několikrát překruťte a následně rozřízněte nebo přestřihněte. Rajčata příčně rozpulte a oboje urovnejte do zapékací misky vymazané kouskem másla. Tu pak vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut.

02.

Hořčici smíchejte s medem, rozpusťte zbytek másla a rohlík nakrájejte na tenká kolečka. Misku vyjměte z trouby a klobásky pokapejte připraveným hořčičným dresinkem. Mezi klobásy a rajčata rozklepněte vajíčka a navrch položte několik koleček rohlíku, která jste vždy z horní strany namočili v másle.

03.

Žloutky vajec zlehka osolte a vše vraťte ještě asi na 15 minut do trouby, záleží, jak moc tekuté či hotové žloutky vajec chcete mít. Podávejte se zmíněnými fazolemi nebo prostě jen tak.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 288,25 kJ
Bílkoviny25,13 g
Tuky33,93 g
Sacharidy31,9 g
Sůl2,03 g
SAFA13,08 g
Vláknina8,98 g
Cukry16,56 g
Související témata:

Načítám