Článek
Postup
01.
Klobásu postupně kroucením rozdělte na asi 6–8 cm dlouhé kousky – maso ve střívku vždy prsty promáčkněte, v tomto místě střívko důkladně několikrát překruťte a následně rozřízněte nebo přestřihněte. Rajčata příčně rozpulte a oboje urovnejte do zapékací misky vymazané kouskem másla. Tu pak vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut.
02.
Hořčici smíchejte s medem, rozpusťte zbytek másla a rohlík nakrájejte na tenká kolečka. Misku vyjměte z trouby a klobásky pokapejte připraveným hořčičným dresinkem. Mezi klobásy a rajčata rozklepněte vajíčka a navrch položte několik koleček rohlíku, která jste vždy z horní strany namočili v másle.
03.
Žloutky vajec zlehka osolte a vše vraťte ještě asi na 15 minut do trouby, záleží, jak moc tekuté či hotové žloutky vajec chcete mít. Podávejte se zmíněnými fazolemi nebo prostě jen tak.