Hlavní obsah
3,3
(109)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nejrůznější jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená zejména proto, že jsou jednoduchá na přípravu a v neposlední řadě šetří spotřebované nádobí. Zkuste tentokrát upéct kuřecí paličky třeba s pórkem a medovo-hořčičnou zálivkou, jako základ poslouží rýže basmati.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Marináda
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Maso a rýže
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 1 ks pórku
  • 1,5 hrnku rýže basmati
  • 3 hrnky drůbežího vývaru
Článek

Postup

01.

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a prošlehejte je vidličkou. Promíchejte s kuřecími paličkami a dejte odležet.

02.

Mezitím si připravte zbytek. Troubu zapněte na 200 °C. Pórek (a případně i další zeleninu nebo žampiony podle aktuální nabídky vaší lednice a vašich chutí) nakrájejte na kousky. Na dno pekáčku nasypte rýži, na ni rozprostřete připravenou zeleninu a nakonec i odležené maso. Zbylou marinádu smíchejte s kuřecím vývarem a nalijte do pekáčku. Vývar dostatečně osolte – musí ochutit i rýži! Pečte asi 40 minut dozlatova.

Jaké jídlo z jednoho pekáčku máte nejraději u vás doma?

Načítám