Článek
Postup
01.
Čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (tam ji vždy po 30 vteřinách zamíchejte) rozpusťte a nechte trochu vychladnout.
02.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
NĚKDO TO RÁD SLADKÉ
03.
Do tvarohu (kupte ten v kostce) vmíchejte žloutky, zchladlou čokoládu a nakonec opatrně a po částech i bílkový sníh.
04.
Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy a pečte asi 40 minut při 160 °C, nebo dokud povrch nezpevní. Pozor ale, abyste koláč nepřepekli a nebyl suchý. Krájejte až po vychladnutí.
Tip: Těsto ochutnejte a případně trochu doslaďte medem nebo agávovým sirupem, pokud máte raději sladší moučníky.
Jaký recept s čokoládou děláte nejraději vy?