Hlavní obsah
2,9
(146)
Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Variant, z čeho mug cake připravit, je nespočetFoto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Rychlý, jednoduchý a bez zbytečného nádobí - tak by šel nazvat geniální dezert jménem mug cake - dezert z hrnku. tahle varianta si zakládá na špaldové mouce, která je velmi dobře stravitelná a může se pochlubit i dalšími zdraví prospěšnými hodnotami.

5 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience smíchejte dohromady, můžete i rovnou v hrnečku.  

02.

Vložte do trouby vyhřáté na 250 °C a pečte asi 12 minut dozlatova.

03.

Podle chuti můžete při podávání osladit medem nebo javorovým sirupem.

Líbí se vám takto jednoduchý dezert?

Energetická hodnota celkem - 1 porci
Energie1 068,26 kJ
Bílkoviny7,2 g
Tuky7,08 g
Sacharidy39,42 g
Sůl0,02 g
SAFA5,93 g
Vláknina4,1 g
Cukry5,53 g
Související témata:

Načítám