Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oškrábejte a nakrájejte na malé kostičky. V hluboké pánvi smíchejte jablka, cider, cukr a koření a přiveďte k varu. Na mírném plameni duste bez poklice asi 15 minut doměkka. Pak odstavte a nechte vychladnout.
02.
Listové těsto (na 1 nohu závinu je to asi 200 g) rozválejte mezi 2 archy pečicího papíru na tenký plát. Na něj naneste na 2/3 šířky jablečnou náplň. Pokapejte karamelovou polevou (recept, jak si připravit karamelovou omáčku, najdete třeba tady) a posypte hrstí mandlových lupínků. Zaviňte jako roládu a konce zamáčkněte, aby náplň nevytekla.
03.
Povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte druhou hrstí mandlových lupínků. Pečte asi 25 minut dozlatova.
Pečete na Vánoce štrúdl?