Hlavní obsah
3,0
(101)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Poslední roky získávají v českých domácnostech na popularitě domácí sušenky. Receptů je spousta, u tohohle jsme se nechali inspirovat klasickými velšskými koláčky. Velšané do nikdy nezapomenou přidat i rozinky. Pokud ale stejně jako my oceníte spíš méně sladké pečivo, vyzkoušejte tuhle verzi bez.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
  • 130 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 50 g mandlí
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 ks jablek
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Hladkou mouku promíchejte s práškem do pečiva. Pak do ní nakrájejte na kousky studené máslo. V robotu nebo špičkami propracujte na jemnou drobenku.

02.

Přidejte mleté mandle, cukr, skořici, muškátový oříšek a nahrubo nastrouhané oškrábané jablko – ideálně nějaké sladší.

03.

Vše promíchejte a nakonec přidejte vejce a zadělejte hladké těsto. To v míse překryjte poklicí a uložte asi na 30 minut do lednice.

04.

Troubu zapněte na 200 °C. Z těsta ubírejte kousky, vytvarujte je na placky a ty klaďte kousek od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.

Načítám