Článek
Nemáte doma mandlový likér? Nezoufejte. Tiramisu sluší i nádech vaječného likéru, který dodá dezertu ještě větší krémovost.
Postup
01.
Začněte výrobou krému. Na vysoké otáčky vyšlehejte smetanu, přidejte cukr, mascarpone, žloutky a důkladně zašlehejte.
02.
V menším hrníčku si připravte silnou kávu a nalijte do ní mandlový likér.
03.
Na dno misek vyskládejte piškoty a potřete je kávovou směsí. Kdo má rád rozmáčené piškoty, namáčí piškoty rovnou v hrníčku.
Tip: Využít můžete i klasické české piškoty, ale do originálního receptu patří cukrářské.
04.
Vrstvu piškotů pomažte krémem a celý postup opakujte. Následuje tedy vrstva piškotů, opět krém a nakonec bohaté posypání kvalitním kakaem. Nechte přes noc uležet a pořádně vyležet v lednici.
Vadí vám syrová vejce a nepijete kávu? Vyzkoušejte recept na citronové tiramisu bez vajec a kávy.