Hlavní obsah
2,7
(85)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Na chlebíčky, na jednohubky nebo jen tak na svačinku? Pivní pomazánka chutná skvěle s křupavou bagetou i domácím pečivem.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 200 ml světlého piva
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Do misky dejte tvaroh. Přidejte k němu sladkou papriku, hořčici, špetku kmínu, sůl a pepř. 

02.

Důkladně promíchejte a pak po částech přidávejte pivo. Nakonec prošlehejte. 

03.

Pomazánku nechte uležet do druhého dne. Poté ji natřete na pečivo. Můžete použít opečené plátky bagety, klasické topinky, chléb s křupavou kůrkou nebo slané krekry.

04.

Nakonec ozdobte nasekanou pažitkou nebo petrželkou. 

Každá domácí pomazánka bude skvělá s domácím pečivem. Můžete vyzkoušet houstičky, olivový chleba nebo chléb z celozrnné mouky, hodit se budou i křupavé tyčky se zelenými olivami nebo rychlý kefírový chléb jen ze 4 surovin.

Načítám