Hlavní obsah
4,2
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte na zahradě větve obsypané třešněmi? Neschovávejte je jen na kompot nebo do mrazáku, můžete si je vychutnat například v jemné perníkové bábovce.

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1,5 hrnku mléka
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 g třešní
Článek

Postup

01.

Vajíčka vyšlehejte s cukrem a mlékem. Když se cukr rozpustí, přidejte do základu olej a společně promíchanou mouku, kakao a prášek do perníku. Třešně nakrájejte na půlky a zlehka je zamíchejte do těsta.

02.

Těsto nalijte do bábovkové formy (pokud nemáte tu s nepřilnavým povrchem, určitě ji vymažte tukem a vysypte moukou). Bábovku pečte při 180 stupních asi 55 minut.

Koukněte na další tři bábovky, které si nemůžete nechat ujít.

Energetická hodnota celkem - 1 bábovku
Energie12 171,33 kJ
Bílkoviny62,91 g
Tuky81,44 g
Sacharidy472,8 g
Sůl7,58 g
SAFA14,75 g
Vláknina19,23 g
Cukry256,03 g
Související témata:

Načítám