Hlavní obsah
3,0
(18)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Chtěli byste si vyzkoušet skvělý recept, který se skládá pouze z pěti surovin včetně koření a tuku? Dnes můžete! Přinášíme vám recept o pěti surovinách na jemnou cuketovou polévku.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks cukety
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

V hrnci pozvolna rozehřejte máslo a dejte na něj opékat na jemno nakrájenou cibuli. Když změkne a zezlátne, přisypte nahrubo nastrouhanou cuketu a alespoň 10 minut společně opékejte – cuketa po chvíli pustí vodu.

02.

Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, pak hořák vypněte a ponorným mixérem polévku rozmixujte na jemno. Podle chuti dosolte.

Tip: Pokud si doma pěstujete bylinky, můžete posypat třeba bazalkou nebo petrželí.

Nemáte chuť zrovna na polévku, ale cukety máme habaděj? Vyzkoušejte jiný náš recept, máme jich dost.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie2 311,5 kJ
Bílkoviny4,82 g
Tuky41,72 g
Sacharidy40,43 g
Sůl6,13 g
SAFA20,64 g
Vláknina5,86 g
Cukry19,56 g
Související témata:

Načítám