Hlavní obsah
3,8
(8)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jelita a jelitový prejt většinou známe jen v jejich teplé variantě. Věděli jste ale, že jsou skvělé i zastudena? Udělat si z nich můžete třeba rychlou pomazánku na čerstvé pečivo. Stačí posypat křupavou cibulí a je hotovo.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks kroupového jelítka
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička hořčice
  • 1 ks cibule
  • 8 plátků chleba
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte prejt vymačkaný z jelit, česnek, hořčici a sůl. Důkladně promíchejte, ať je pomazánka opravdu hladká. Hotovou pomazánku namažte na čerstvý chleba, posypte najemno nakrájenou cibulkou a můžete podávat.

Děláte i jiné recepty ze studených jelit? Skvěle vám poslouží i k výrobě rychlé zabijačkové polévky.

Související témata:

Načítám