Článek
Postup
01.
Jehněčí maso (hřbet nebo panenku) nakrájejte na kostičky a nejlépe šest hodin před vařením marinujte v olivovém oleji s citronovou šťávou, pepřem a oreganem. Nejnáročnější část receptu tím máte za sebou.
02.
Když máte namarinováno, zbývá už jen kostičky masa napíchat na špízové jehly a střídat je s plátky cibule a papriky. Pokud budete vařit pro rodinu, pak vám v této fázi mohou pomoci děti.
03.
Maso dejte grilovat, osolte až nakonec.
DALŠÍ RECEPTY S MARKEM FICHTNEREM
04.
Ze salátové okurky vyndejte semínka a okurku nastrouhejte. Osolte a vodu, kterou okurka pustí, slijte. Do misky s okurkou přidejte jogurt, jeden až dva stroužky česneku, hrst sekaného kopru, dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci bílého vinného octa. Osolte a opepřete.
05.
Hotové maso servírujte s tzatziki a pita chlebem, který je další nepostradatelnou součástí řecké kuchyně.
Máte chuť na řeckou dobrotu? Na recept krok za krokem se můžete podívat také v Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí.