Hlavní obsah
3,5
(11)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Jehněčí maso je čím dál oblíbenější a není se čemu divit. Na grilu ho doplňte jablky a budete nadšeni.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g jehněčí kýty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 2 ks jablek
  • 8 lístků čerstvé šalvěje
Článek

Postup

01.

V oleji rozmíchejte sůl a tymián. 

02.

Touto směsí potřete jehněčí kýtu naporcovanou na plátky a nechte je hodinu před grilováním odležet v pokojové teplotě. 

03.

Mezitím jablka nakrájejte na osminky. 

04.

Odleželé maso grilujte přímo na roštu a kousky jablek na naolejovaném alobalovém tácku. 

05.

Hotové maso podávejte s horkými jablky a ozdobené šalvějí nebo petrželkou.

Jaké maso pečete na Velikonoce vy?

Načítám