Článek
Postup
01.
Stroužky česneku prolisujte a smíchejte je s olejem a lžičkou soli. Hotovou směsí důkladně potřete opláchnuté a osušené maso. Vložte ho do pekáčku, posypte nasekanými bylinkami a přidejte na čtvrtinky nakrájenou cibuli. Podlijte trochou vody nebo vývarem, přiklopte a maso pečte asi hodinku. V průběhu pečení maso podle potřeby podlévejte a přelévejte výpekem.
02.
Mezitím očistěte zeleninu i brambory a nakrájejte na kousky. Po hodince pečení je přidejte k masu a pečte již bez pokličky do doby, než je zelenina měkká a maso má zlatavou kůrku.
Tip
Hotovou zeleninu můžete rozmačkat šťouchadlem, přidat trochu másla, zjemnit smetanou a podávat jako přílohu.
Jehněčí maso můžete připravit i na česneku s bramborem a dušeným špenátem.