Hlavní obsah
3,6
(8)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Nebojte se připravit chutné jehněčí! Zkuste třeba chutnou pečínku s rozmarýnem. Krok za krokem najdete v receptu.

20 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 kg jehněčího krku
  • 2 ks kořenové petržele
  • 2 ks mrkve
  • 6 ks brambor
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 3 ks cibule
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Stroužky česneku prolisujte a smíchejte je s olejem a lžičkou soli. Hotovou směsí důkladně potřete opláchnuté a osušené maso. Vložte ho do pekáčku, posypte nasekanými bylinkami a přidejte na čtvrtinky nakrájenou cibuli. Podlijte trochou vody nebo vývarem, přiklopte a maso pečte asi hodinku. V průběhu pečení maso podle potřeby podlévejte a přelévejte výpekem.

02.

Mezitím očistěte zeleninu i brambory a nakrájejte na kousky. Po hodince pečení je přidejte k masu a pečte již bez pokličky do doby, než je zelenina měkká a maso má zlatavou kůrku.

Tip

Hotovou zeleninu můžete rozmačkat šťouchadlem, přidat trochu másla, zjemnit smetanou a podávat jako přílohu.

Jehněčí maso můžete připravit i na česneku s bramborem a dušeným špenátem.

Související témata:

Načítám