Článek
Postup
01.
V misce promíchejte olivový olej s hořčicí, prolisovanými stroužky česneku, lístky bylinek a směs pak osolte a opepřete.
02.
Kotlety potřete připravenou směsí, přikryjte je folií a nechte hodinku marinovat. Mezitím očistěte karotku. Pak v silnostěnné pánvi rozpalte trochu oleje.
03.
Kotlety opečte z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 7 minut. Vyjměte je z pánve, přikryjte a udržujte teplé. Do výpeku k pánvi přidejte máslo. Vložte do pánve karotku a opečte. Po chvíli ji zakapejte medem, posypte sezamem a ještě krátce opečte.
04.
Nakonec karotku jemně osolte a opepřete. Podávejte ji ke kotletám spolu s polentovou nebo bramborovou kaší.
Pokud právě chystáte velikonoční menu, poradíme vám, jak na něj – od polévky po dezert.