Článek
01.
Z uvedených ingrediencí připravte marinádu a kolínka do ní ideálně přes noc naložte.
02.
Kolínka vložte v pekáčku i s marinádou do trouby rozpálené na 220 stupňů a pečte 5 minut, aby se maso zatáhlo. Pak podlejte trochou vody, pekáč přikryjte víkem či alobalem, teplotu snižte na 180 stupňů a pečte asi 2 hodiny, nebo až bude maso měkké. Během pečení můžete kolínka občas obrátit a polít šťávou. Na posledních 10 minut pečení maso odkryjte, aby se opeklo, a podávejte s kaší.
03.
Tu připravíte následovně: celer i brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte (klidně dohromady) v osolené vodě do měkka. Slejte, přidejte máslo, sůl a parmezán a rozšťouchejte. Na závěr vmíchejte pažitku a podávejte s jehněčím. Skvěle se doplňuje s červeným vínem!