Článek
V jednoduchosti je krása a vrstvené jednohubky jsou toho ukázkovým příkladem. Prakticky stačí oprášit léty osvědčené variace, dát jim nový kabátek a může se hodovat!
My jsme tentokrát dali šanci červené řepě, melounu i sušeným rajčatům. Jednotlivé části jsme pak skládali pomocí speciálního vykrajovátka. Pokud ho ale nemáte nebo nechcete, můžete sáhnout po klasickém vánočním. A kdo si chce být jist, že se mu jednohubky nezbortí, si klidně může vypomoci párátky.
Připraveni? Jde se na to!
Červená řepa a balkánský sýr
Potřebujete:2 vařené červené řepy, 200 g balkánského sýra, balzamikovou redukci, drobný salát na ozdobu
Postup:Řepu nakrájejte na plátky, obdobně silné kousky vyrobte z balkánského sýra. Střídavě vrstvěte vykrájenou řepu a sýr. Ozdobte salátem a balzamikovou redukcí.
Žlutý meloun a parmská šunka
Potřebujete:1 žlutý meloun, 200 g parmské šunky, lístky máty
Postup:Meloun očistěte, zbavte zrníček a nakrájejte na tenké plátky. Pak už stačí jen střídavě vykrajovat kousky melounu a šunky a vrstvit na sebe. Doplňte mátou a máte hotovo.
Mozzarella a sušená rajčata
Potřebujete:150 g tmavého toastového chleba, 400 g mozzarelly, 100 g sušených rajčat, bazalku
Postup: Z toastů vykrájejte tvary, které jste vybrali, a kousky chleba nasucho opečte na pánvi. Mozzarellu i rajčata také vykrájejte. Pak je jen střídavě navrstvěte a ozdobte bazalkou.
Jaké jednohubky děláte vy? Přidávejte své tipy do rubriky Vaše recepty!