Článek
Postup
01.
Nové brambory řádně opláchněte a uvařte doměkka, podle velikosti brambor to bude trvat 10–15 minut.
02.
Zatímco se brambory vaří, na rozpálené suché pánvi opečte slaninu do křupava. Hotovou vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce.
DALŠÍ INSPIRACE
03.
Ve velké míse promíchejte ingredience na zálivku. Nebojte se soli ani citronové šťávy, ochuťte ji výrazně, brambory její chuť stáhnou.
04.
Uvařené brambory sceďte (jemnou slupku nových brambor nemusíte loupat), nakrájejte na kousky, nechte částečně vychladnout a promíchejte se zálivkou.
05.
Opečenou slaninu nakrájejte na malé kousky a společně s nasekanými bylinkami přidejte k bramborám. Ještě jednou opatrně promíchejte. Salát je výborný vlahý i chlazený.
Můj tip: K bramborovému salátu si přidám pár peprných a nahořklých pampeliškových lístků – pomůžou s trávením a při sběru alespoň částečně „vychodím“ tuk z majonézy a slaniny.
Také můžete zkusit třeba některý z těchto tří výborných těstovinových salátů, které máte hotové během chviličky.