Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, pak metličkou všlehejte vejce. Nakonec smiste s mlékem a vanilkou.
02.
Zralé banány rozmačkejte vidličkou na kaši. Pokud chcete mít chlebíček opravdu hodně jemný, rozmixujte je. Mouku prosejte se špetkou soli a práškem do pečiva.
03.
Banány vmíchejte do másla s vejci a nakonec přidejte i mouku a čokoládové čočky nebo nahrubo nakrájenou čokoládu. Zadělejte hladké těsto.
04.
Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a uhlaďte. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 55 minut dozlatova.
Zralé banány můžete přidat do lecjakého těsta. Zkuste banánovou bábovku s arašídovou polevou nebo banofee, koláč s banánem, karamelem a smetanou. Výborný je i bezlepkový makovec z banánového těsta.